Hefel dra-på-lakan


995 kr

498 kr

Hefel dra-på-lakan

Dra-på-lakan som du inte upplevt dem tidigare! Hefels exklusiva dra-på-lakan i Tencel och bomull är ett tjockt, mjukt och mycket stretchbart lakan av högsta kvalitet för personer med allergier eller känslig hud. Det supermjuka tyget är tillverkat av funktionell Tencelfiber och bomull som kännetecknas av utmärkta fukthanterande egenskaper och finns i flera färger.

  • varmt på vintern, svalt på sommaren
  • optimal fukttransport för ett perfekt sovklimat
  • sammetslen och mjuk mot huden
  • skrynkelfri och superelastisk
  • lätt att rengöra, lämplig för torktumling, strykfri
  • Oeko-Tex® Standard 100

Material: 47,5% TENCEL ™ Lyocell / 47,5% bomull / 5% elastan,  Jerseykvalitet 270 g / m².

Skötselråd: tvättas i 60 °C, torktumlas/hängtorkas

Hefel dra-på-lakan passar följande madrassdimensioner (i cm) : Enkelsäng: 90-120/190-220, Dubbelsäng: 180-200/200-220, passar madrasshöjder mellan 18-35 cmHEFEL var först med att lansera sängkläder i Tencel-Lyocell 1998, och har både utvecklat produktionen och sitt sortiment inom området. Tencel-Lyocell är en modern, patenterad fiber som produceras på ett miljövänligt sätt från förnybar träråvara. Tencel-fiberns särskilt släta struktur ger sängkläderna en behagligt mjuk känsla som liknar viskos, varför Tencel-sängkläder upplevs som mycket sköna, särskilt av personer med känslig hud. I en studie av universitetet i Heidelberg bedömde 85% av testpersonerna med känslig hud Tencel-sänglinne som bättre jämfört med andra material. TENCEL ™, det miljömässigt hållbara alternativet!

Den naturliga fibern Tencel kan absorbera 130% mer vattenånga än bomull och släpper snabbare ifrån sig fukt. Den ständigt torra ytan håller undan bakterier, mögel och kvalster på ett naturligt sätt - utan kemiska tillsatser - Tencel är hygieniskt, naturligt rent och stöder en optimal  och vilsam nattsömn tack vare det jämnt torra och tempererade sovklimatet det ger förutsättningar för.

Produktion enligt ÖkoTex Standard 100 (testnummer 95.0.2253) och ytterligare kontroller från Hohenstein Institute (testnummer HL 14.1.11.0376 säkerställer en genomgående hög produktstandard.

Färger: på bilder på Internet kan färger variera något från verkligheten beroende på skärmens inställning.