HEFEL Classic Rose


2 395 kr

HEFEL Classic Rose sänglinne tillverkad av 100% TencelTM

Classic-kollektionen från Hefel är eleganta och tidlösa sängkläder tillverkade av den allergineutrala naturliga fibern Lyocell. Det vackra, glänsande tyget visar upp alla dess fördelar: mjuk komfort, subtil glans och ett enkelt och friskt utseende som passar harmoniskt i alla hem. Men det är inte allt. TencelTM består av 100% växtfiber, så det är en naturlig fiber och samtidigt hud- och allergivänlig. Detta unika material rekommenderas för känsliga personer.

Det silkeslena Micro TencelTM-tyget är skonsamt mot huden. För dessa hudvänliga sängkläder använder Hefel fin mikrolyocell, som kombinerar bomullens behagliga egenskaper med en silkeslen glans. Att sova i Tencel-Lyocell är ojämförligt - eftersom det inte bara är mjukt och gosigt utan också reglerar fukt och temperatur. Dessa egenskaper gör Classic Rose till ett bra val året runt.

Classic Rose finns i färgen elfenben. Rosmönstret är tryckt digitalt på tyget. Den lättskötta naturfibern kan tvättas i upp till 60 °C. Dessutom är sängkläderna certifierade enligt ÖkoTex100 och lämpar sig för allergiker.

Sängkläderna finns som påslakan eller örngott. Andra storlekar är också möjliga, med lite längre leveranstid - fråga oss gärna om dem!

Dessa högkvalitativa sängkläder av Tencel-Lyocell kan tvättas försiktigt i tvättmaskinen vid upp till 60 ° C och är lätta att stryka (låg värme). Använd milt rengöringsmedel eller sidentvättmedel som inte innehåller blekmedel. Eftersom Lyocell-fibern inte är lika robust som bomull, är det lämpligt att alltid tvätta sängkläderna så försiktigt som möjligt - detta kommer att hålla tyget vackert länge!

  • tillverkad av 100% TencelTM Lyocell, naturligt och allergivänligt
  • mjuka och med en vacker glans
  • mönster: nostalgiskt rosblommönster i elfenbensvitt
  • Dragkedja nedtill
  • mycket bra temperatur- och fukthantering
  • produktionen miljövänlig
  • Skötselråd 60 ° tvätt, i tvättmaskin välj program för ömtåliga material, sidentvättmedel
  • 100% tillverkad i Österrike


HEFEL var först med att lansera sängkläder i Tencel-Lyocell 1998, och har både utvecklat produktionen och sitt sortiment inom området. Tencel-Lyocell är en modern, patenterad fiber som produceras på ett miljövänligt sätt från förnybar träråvara. Tencel-fiberns särskilt släta struktur ger sängkläderna en behagligt mjuk känsla som liknar viskos, varför Tencel-sängkläder upplevs som mycket sköna, särskilt av personer med känslig hud. I en studie av universitetet i Heidelberg bedömde 85% av testpersonerna med känslig hud Tencel-sänglinne som bättre jämfört med andra material. TENCEL ™, det miljömässigt hållbara alternativet!

Den naturliga fibern Tencel kan absorbera 130% mer vattenånga än bomull och släpper snabbare ifrån sig fukt. Den ständigt torra ytan håller undan bakterier, mögel och kvalster på ett naturligt sätt - utan kemiska tillsatser - Tencel är hygieniskt, naturligt rent och stöder en optimal  och vilsam nattsömn tack vare det jämnt torra och tempererade sovklimatet det ger förutsättningar för.