HEFEL Pure Luxury Provence


899 kr

HEFEL Pure Luxury Provence sänglinne i TencelTM

Pure Luxury kollektionen från HEFEL är bland det finaste du kan sova i. Det ädla, glänsande materialet Tencel-Lyocell är mjukt och smidigt, lyxigt att röra vid, hudvänligt och allergineutralt. Fibern erhålls från trä ur hållbart förvaltade skogar - så det är rent vegetabiliskt. Det kännetecknas av mycket god fukthantering och kapacitet att temperaturkompensera. Tencel-Lyocell är inte bara snällt mot huden, den är också särskilt miljövänlig att tillverka och sängkläder gjorda av det har visat sig ha ett mycket litet koldioxidavtryck. Sängkläderna är certifierade enligt ÖkoTex100 och lämpar sig för allergiker.

De vackra designermönstren är applicerade på det silkesmjuka tyget av Tencel-Lyocell med ett innovativt digitaltryck, vilket är särskilt energibesparande och bara behöver en tiondel av vattnet som krävs jämfört med konventionella tryckprocesser. Detta sänglinne är utformat som ett vändbart sänglinne: Ovansidan är tryckt, baksidan är enfärgad, dvs vändbart för att kunna ge olika intryck.

Sängkläderna består av Tencel-Lyocell fin satin med en mjuk känsla och vacker  glans. Denna exklusiva satin är tryckt med ett klassiskt mönster med blommor. Sängkläderna är i elegant lila-rosa färgton. Baksidan av sängkläderna är enfärgad i ljus lila-rosa utan mönster.

Sängkläderna finns som påslakan eller örngott. Andra storlekar är också möjliga, med lite längre leveranstid - fråga oss gärna om dem!

Dessa högkvalitativa sängkläder av Tencel-Lyocell kan tvättas i tvättmaskinen vid upp till 60 ° C och är lätta att stryka (låg värme). Använd milt rengöringsmedel eller sidentvättmedel som inte innehåller blekmedel. Eftersom Lyocell-fibern inte är lika robust som bomull, är det lämpligt att alltid tvätta sängkläderna vid så låg temperatur och så försiktigt som möjligt - detta kommer att hålla tyget vackert länge!

  • tillverkad av 100% TencelTM Lyocell, naturligt och allergivänligt
  • mjuka och med en vacker glans
  • mönster: klassiskt franskt mönster med blommor
  • Vändbart sänglinne: baksida i ljus-rosa
  • Dragkedja nedtill
  • mycket bra temperatur- och fukthantering
  • produktionen miljövänlig
  • Skötselråd 60 ° tvätt, i tvättmaskin välj program för ömtåliga material, sidentvättmedel
  • 100% tillverkad i Österrike


HEFEL var först med att lansera sängkläder i Tencel-Lyocell 1998, och har både utvecklat produktionen och sitt sortiment inom området. Tencel-Lyocell är en modern, patenterad fiber som produceras på ett miljövänligt sätt från förnybar träråvara. Tencel-fiberns särskilt släta struktur ger sängkläderna en behagligt mjuk känsla som liknar viskos, varför Tencel-sängkläder upplevs som mycket sköna, särskilt av personer med känslig hud. I en studie av universitetet i Heidelberg bedömde 85% av testpersonerna med känslig hud Tencel-sänglinne som bättre jämfört med andra material. TENCEL ™, det miljömässigt hållbara alternativet!

Den naturliga fibern Tencel kan absorbera 130% mer vattenånga än bomull och släpper snabbare ifrån sig fukt. Den ständigt torra ytan håller undan bakterier, mögel och kvalster på ett naturligt sätt - utan kemiska tillsatser - Tencel är hygieniskt, naturligt rent och stöder en optimal  och vilsam nattsömn tack vare det jämnt torra och tempererade sovklimatet det ger förutsättningar för.