HEFEL Eiderdown Luxury Duvet


69 995 kr

Eiderdown ejderduntäcke, åretrunttäcke

Ett lyxtäcke i begränsad upplaga med den finaste fyllningen branschen kan erbjuda som även är ekologiskt hållbart insamlad från bon där fågelungarna lämnat sina bon. Inga kemikalier används vid rengöringen av dunet. För dig som vill sova med det absolut bästa som går att få tag på. Lätt som en fjäder kommer att få en ny innebörd samtidigt som det värmer gott under natten. Ejderduntäcket har en otrolig livslängd på 40-50 år! Dreamnest är ensamma i Sverige om att kunna erbjuda HEFELs exklusiva, testvinnande Ejderduntäcke. Just nu ligger vi ca 15% under rekommenderat marknadspris, missa inte en unik chans!

Väv: 100% Jacquardvävd siden i Belvedere-design och creme-färgad piping. 

Fyllning: 100% ren isländsk handplockad Ejderdun, klass 1 med full spårbarhet.

Storlek: Enkelbädd 150x210 cm, King size 240x220 cm, fyllnadsgrad: 185 g/m². Tillverkas på beställning, så leveranstiden är ungefärlig. Önskar du någon annan storlek så kan vi lösa det. Finns även som tunnare sommartäcke eller ännu tjockare vintertäcke. 

Tvättråd: kemtvättas.

Den mest lyxiga och exklusiva av alla täckesfyllningar världen över.

Att samla in det mest exklusiva kvalitetsejderdunet har varit en traditionell syssla hos generationer av jordbrukare
på Island. Expertkunskap och ett hänsynsfullt tillvägagångssätt är viktigt när man tar hand om ejdern som är en 
skyddad art. När ankorna börjar lägga sina ägg i början av maj kommer honan försiktigt plocka dun från sitt bröst och använda för att isolera boet för sina kycklingar. De isländska bönderna vårdar ömt ejderbona och skyddar dem från såväl smuts, vilda djur och turister. Bönderna plockar dunen så snart ejderungarna kläckts och lämnat boet. Ejderdun är försiktigt plockad för hand och rengörs och desinficeras sedan vid 130 ° C i 12 timmar utan kemikalier för att garantera optimal hygien. Cirka 60 bon behövs för att producera ett kilo ejderdun - vilket visar hur exklusivt detta dun är.

Ejderdunets fina strukturer sammanflätas för att skydda fåglarna från stormar och skapar otaliga små luftfickor som säkerställer optimala isoleringsegenskaper. På sommaren är täckena är underbart lätt och uppfriskande, på vintern ger de mysig värme. Detta unika mästerverk anpassar sig efter behov till sin omgivning. Varje dundäcke är en liten bit lyx på grund av de begränsade mängderna som finns tillgängliga och de ekologiskt hållbara insamlingsmetoderna.  Detta är också en lyx som varar mycket längre än någon annan typ av dun. Vid normal användning och med lite försiktighet är duntäcket din pålitliga följeslagare i 40-50 år - utan att förlora sin underbara fluffighet och unika fördelar. 

Exceptionella isoleringsegenskaper, begränsad tillgänglighet, noggranna insamlingsmetoder och otrolig hållbarhet gör ejderdun till det mest lyxiga och exklusiva av alla fyllmaterial över hela världen. 

Unna dig lyx och njut av sömn med oöverträffad komfort!