Hefel Tencel-Down duntäcke

5 395 kr

2 698 kr

TENCEL®-Down gåsduntäcke, åretrunttäcke

Hefels TENCEL-DOWN kombinerar värme, låg  vikt och fluffig mysighet hos ett duntäcke med andningsbara och fuktreglerande egenskaperna hos ett Tencelduntäcke. Detta täcke har en utomordentlig förmåga jämfört med andra duntäcken att hålla sovmiljön torr och fräsch, och detta garanterar en varm och mysig sömn.

Åretrunttäcke: 850 g, fylld med  70% europeisk vit gåsdun och fjädrar (90/10%) klass 1, och 30% Tencel® (Lyocell). RDS-certifierat.

Väv: 100% bomullsbatist (158), TC 320, 85 g/m2, Anti aging-behandlad med Aloe veracremefärgad piping i satin, vit och sydd i BodyFit-mönster. NOMITE-certifierat.

Hefels "The Honest Down" serie med såväl RDS- (Responsible Down Standard) som NOMITE-certifikat borgar för högsta kvalitet och säkerhet för både djur och människa. Hefels klass 1 dun, enligt EU-standard, har full spårbarhet. Nomite innebär att bomullstyget som vävs i Hefels egna fabrik har så hög kvalitet och trådtäthet att det inte släpper igenom damm eller kvalster vilket gör att täcket är lämpligt för allergiker. Då täcket även är behandlat med Aloe Vera som är erkänt bra för huden med bland annat både antiinflammatoriska och anti-allergiska egenskaper kommer det hjälpa huden återhämta sig under natten. 100% tillverkat i Österrike.

Storlek: Enkelbädd 150x210 cm.

Tvättråd: tvättas i 60°C, torktumlas.